KAVANOZDA KIŞLIK DOMATES HAZIRLIĞI








Kış hazırlıkları başladı. Barbunyalar ayıklanıp poşetlendi. Fasulye, bezelye desen aynı. Buzlukları doldurmaya az kaldı.
Bugün domates sosu kavanozda nasıl saklanır onu paylaşacağım.

Öncelikle domates seçimi! Eğer az sulu, bol etli bir domates istiyorsanız Bursa’nın ankon domatesleri tam sizlik. Yok, sulu sulu olsun lezzeti orada derseniz yuvarlak klasik domatesler almalısınız. Ben ikisinden de alıp, ayrı ayrı yaptım.
Yaklaşık 4 kilodan 5 tane 1 litrelik kavanoz doluyor. Hesabı buna göre yaparsınız.



İlk önce domatesleri bir sudan geçirdim. Büyük tencerede su kaynatıp kabukları kolay soyulacak şekle gelene kadar içinde tuttum. (Elticiğim ince kabuk domates bulmuş soymadan direk robota atmış .)Ben soydum, robota attım. Püre haline getirdim. Başka bir tencerede kaynatmaya başladım. 10 dakika yeterli bir süre. Kaynar kaynar kavanozlara doldurup, ters çevirdim. Her zamanki gibi sağlamasını yapmak için, kaynar suya kavanozları ters koyup, bir 10 dakika da böyle kaynattım. Sabah soğuyan kavanozların kapaklarını hafifçe bastırıp kontrol ettim. Eğer hareketlenme yoksa işlem tamam. Ama hareketlenme varsa açıp işlemi tekrarladım. Kapağı değiştirmek şartıyla tabi ki.

İşte bu kadar kolay. Hadi şimdiden kolay gelsin.

                                                                                EDUPPA
                                                              

                                                                        




Yorumlar