Kış
hazırlıkları başladı. Barbunyalar ayıklanıp poşetlendi. Fasulye, bezelye desen aynı.
Buzlukları doldurmaya az kaldı.
Bugün
domates sosu kavanozda nasıl saklanır onu paylaşacağım.
Öncelikle
domates seçimi! Eğer az sulu, bol etli bir domates istiyorsanız Bursa’nın ankon
domatesleri tam sizlik. Yok, sulu sulu olsun lezzeti orada derseniz yuvarlak
klasik domatesler almalısınız. Ben ikisinden de alıp, ayrı ayrı yaptım.
Yaklaşık
4 kilodan 5 tane 1 litrelik kavanoz doluyor. Hesabı buna göre yaparsınız.
İlk
önce domatesleri bir sudan geçirdim. Büyük tencerede su kaynatıp kabukları
kolay soyulacak şekle gelene kadar içinde tuttum. (Elticiğim ince kabuk domates
bulmuş soymadan direk robota atmış .)Ben soydum, robota attım. Püre haline getirdim. Başka bir tencerede
kaynatmaya başladım. 10 dakika yeterli bir süre. Kaynar kaynar kavanozlara
doldurup, ters çevirdim. Her zamanki gibi sağlamasını yapmak için, kaynar suya
kavanozları ters koyup, bir 10 dakika da böyle kaynattım. Sabah soğuyan
kavanozların kapaklarını hafifçe bastırıp kontrol ettim. Eğer hareketlenme
yoksa işlem tamam. Ama hareketlenme varsa açıp işlemi tekrarladım. Kapağı
değiştirmek şartıyla tabi ki.
İşte
bu kadar kolay. Hadi şimdiden kolay gelsin.
EDUPPA
Yorumlar
Yorum Gönder