Firik nedir? Önce onu
anlatayım. Olgunlaşmaya başlayan buğdayın özel bir yöntemle közlenmesiyle elde
edilir. Süt halindeki buğday bu işlemden sonra farklı bir koku ve lezzet
kazanır. Yapı olarak buğdaydan daha serttir. Bu yüzden, pişme süresi biraz daha
uzundur.
Önce malzemeler:
1 kâse firik
1.5 kâse bulgur
4 su bardağı et ya da
tavuk suyu
1 kâse pişmiş et ya da
tavuk parçaları
1 tepeleme çorba kaşığı
tereyağı
Karabiber+tuz+pulbiber
Yapılışı: et suyu ya da
tavuk suyu kaynatılır. İçine karabiber ve tuz eklenir. Önce firik salınır,10
dakikaya yakın pişirilir. Sonra bulgur eklenir. Kısık ateşte açılıp, suyu
çekmesi sağlanır. Tereyağı bir tavada eritilir. Pul biber eklenir sonra et eklenerek
hafif kızartılır. Pişen pilava ya serviste ya da tencerede eklenir. Afiyet olsun
EDUBBA
Yorumlar
Yorum Gönder