FİRİK PİLAVI





Firik nedir? Önce onu anlatayım. Olgunlaşmaya başlayan buğdayın özel bir yöntemle közlenmesiyle elde edilir. Süt halindeki buğday bu işlemden sonra farklı bir koku ve lezzet kazanır. Yapı olarak buğdaydan daha serttir. Bu yüzden, pişme süresi biraz daha uzundur.



Önce malzemeler:
1 kâse firik
1.5 kâse bulgur
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 kâse pişmiş et ya da tavuk parçaları
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
Karabiber+tuz+pulbiber




Yapılışı: et suyu ya da tavuk suyu kaynatılır. İçine karabiber ve tuz eklenir. Önce firik salınır,10 dakikaya yakın pişirilir. Sonra bulgur eklenir. Kısık ateşte açılıp, suyu çekmesi sağlanır. Tereyağı bir tavada eritilir. Pul biber eklenir sonra et eklenerek hafif kızartılır. Pişen pilava ya serviste ya da tencerede eklenir. Afiyet olsun

                                                                                              EDUBBA



















Yorumlar