Öncelikle
döküm tencereler üzerine bilgi vereyim. Oldukça pahalıdır ama güzel
kullanırsanız ömürlüktürler. İçinin çizilme derdi yoktur. Düşük harlı ocakta tencereyi
ısıtarak pişirmeye başlamalısınız. Et yemeklerinize mühürleme işlemi yaparsanız
hafif ızgaramsı bir tat katar. İşiniz bittiğinde az bir deterjanla hemen
yıkayıp kurulamanız lazım. Ocakta tekrar ısıtarak nemini almanız ve soğudunda
hafif zeytin yağladığınız bir kâğıt havluyla yağlamanız lazım. Püf noktası işte
bukadar. Böylece döküm tencere size hem sağlıklı, hem lezzetli sonuçlar sunar.
Gelelim
hindi etine. Tavuk etiyle, kırmızı et arasında kalmış bir dokusu var. Göğüs eti
oldukça kuru. Ancak ben dün sadece göğüs eti bula bildim markette onu almak
zorunda kaldım. Onu da döküm tencerede tandır gibi pişirmek istedim. Lezzetli
ve kolay tarifimize başlayalım:
- 1 hindi göğüs eti
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- ½ çay bardağı zeytin yağ
- Taze biberiye (çok yakışıyor tavsiye derim ama yoksa sıkıntı değil)
- Baharatlar(zerdeçal, tuz, karabiber)
Yanına
pilav, püre, lavaş ne isterseniz yakışır. Afiyet olsun.
Not:
tencerenin dibinde kalan su ve yağ karışımını süzerek alın. 1 yemek kaşığı unu
yarım çay bardağı sıvı yağla kavurun. Azar azar süt ekleyin. Süzdüğünüz
karışımı koyun. Sos kıvamına gelsin.İçine tuz, karabiber, balla damak
zevkinize göre tat verin. Gayet başarılı bir sosunuz olacak.
EDUBBA
En iyi düdüklü tencere tavsiyeleri için tıklayın : en iyi düdüklü tencere
YanıtlaSil