Yemeğin tarifine geçmeden tavuk suyu yapımından bahsedeceğim.
Ben bunyon kullanma taraftarı değilim. Bu yüzden buzluğumda her zaman tavuk
suyu olur. Tavuk suyu yapmak için kereviz kökü ve taze zencefili de ayıklayıp, yeterli
büyüklükte parçalara ayırıp buzdolabı poşetiyle istiflerim. Kışın tavuk suyuna
havuç ve soğan da ekliyorum. Ama yazın sadece kereviz, defneyaprağı, adaçayı,
tane karabiber ve tuz katıyorum. Kışın altını kapatmaya yakın limonda attığım
oluyor. Soğuduğunda içindeki tavuğu alıp ayıklıyorum. Suyu da ince bir süzgeçle
süzüyorum. Sonra direkt buzluğa.
Bu tarif annemin sofrasından. Lezzetli ve kolay bir yemek.
Oldukça da doyurucu. Tek şartı domatesle pişmesi. Salçayla aynı tadı vermiyor.
Gelelim malzemelere:
- 2 büyük domates,
- 1 büyük soğan,
- 2 adet biber (eşim acı sevmediğinden çarliston kullanıyorum)
- 2 su bardağı pirinç,
- tavuksuyu
- haşlanmış tavuk eti
- nane, tuz, karabiber.

EDUBBA
Yorumlar
Yorum Gönder