Tam patlıcan mevsimindeyiz. Bostan
patlıcanları da boy gösterdi pazarlarda. Bizim gibi patlıcan aşığı bir aile
iseniz yazacağım tarifler tam sizlik olacak. Ama her zamanki beklentimiz
ne? Çabuk, kolay ve lezzetli olması.
Malzemeler. (5 kişi için):
2 kg bostan patlıcanı
1 kg süt
3-4 tepeleme yemek kaşığı un.
Pişmiş parça et.
Tereyağı (2 ayrı tepeleme yemek kaşığı)
Karabiber, tuz, muskat(şart değil),pul
biber
Yapılışı: patlıcanları 1-2 gün önce başka bir yemeği yaparken közleyin, temizleyin kaldırın( acı suyu ayrışmış oluyor.) tereyağının 1 kaşığında unu kavurun, sütle karıştırın güzel bir beşamel istiyorsanız tuz, karabiber, rendelenmiş muskat şart. Patlıcanı bıçakla tık tıklayarak küçültün beşamele ekleyin. Sütle muhallebi kıvamına getirin. Başka bir tavaya koyduğumuz tereyağına pul biberli sos yapın içine et parçalarını da koyun çevirin(damak zevkinize göre tuz, karabiber, acı pul biber eklenebilir) .ısıttığınız bir tabağa önce patlıcan sonra etleri koyup sofraya getirin.(et karışımını domates sosluda yapabilirsiniz ama bize salçalı yemekler sıcakta ağır geliyor.) afiyet olsun
EDUPPA
Yorumlar
Yorum Gönder