BİZİM HÜNKARLAR BEĞENDİ







Tam patlıcan mevsimindeyiz. Bostan patlıcanları da boy gösterdi pazarlarda. Bizim gibi patlıcan aşığı bir aile iseniz yazacağım tarifler tam sizlik olacak. Ama her zamanki beklentimiz ne?  Çabuk, kolay ve lezzetli olması. Malzemeler. (5 kişi için):

2 kg bostan patlıcanı
1 kg süt
3-4 tepeleme yemek kaşığı un.
Pişmiş parça et.
Tereyağı (2 ayrı tepeleme yemek kaşığı)
Karabiber, tuz, muskat(şart değil),pul biber


Yapılışı: patlıcanları 1-2 gün önce başka bir yemeği yaparken közleyin, temizleyin kaldırın( acı suyu ayrışmış oluyor.) tereyağının 1 kaşığında unu kavurun, sütle karıştırın güzel bir beşamel istiyorsanız tuz, karabiber, rendelenmiş muskat şart. Patlıcanı bıçakla tık tıklayarak küçültün beşamele ekleyin. Sütle muhallebi kıvamına getirin. Başka bir tavaya koyduğumuz tereyağına pul biberli sos yapın içine et parçalarını da koyun çevirin(damak zevkinize göre tuz, karabiber, acı pul biber eklenebilir) .ısıttığınız bir tabağa önce patlıcan sonra etleri koyup sofraya getirin.(et karışımını domates sosluda yapabilirsiniz ama bize salçalı yemekler sıcakta ağır geliyor.) afiyet olsun

                                                                                                    EDUPPA










Yorumlar