YALANCI SU BÖREĞİ







          Sodalı börek diye de biliniyor bu tarif. Çok kolay ve lezzetli oluyor. Püf noktası yağlı birkaç çeşit peyniri karıştırmaktan geçiyor. Hani şu kenarda köşede unutulup sararan, kokusu değişmeye başlayan peynirlerinizi buzlukta biriktirin. Pazarda peynirciniz varsa ondan kırık peynir de temin edebilirsiniz. Temel 4 malzeme var geri kalanı evdeki duruma göre değişe bilir. Süt varsa 1 su bardağı yoksa 1 yemek kaşığı yoğurt. Maydanoz isteğe bağlı. 1 su bardağı zeytin yağ, sıvı yağ hatta erimiş tereyağı fark etmez. Esas olan malzemeye gelince:
  • 5 adet yufka
  • Peynir
  • Soda
  • 1 yumurta
           Şimdi yapılışı: süt ya da yoğurt, 1 bardak çeşme suyu, sodanın birazı, yağ, yumurtanın beyazı çırpılır. Yağlanmış tepsiye 1 yufka serilir. 2 yufka alta 2 yufka üste gelecek. Yufkaları hafif parçalayarak karışıma daldırıp çıkarın, tepsiye yayın. 

Araya ufalanan peyniri koyun. Üste yufka işlemini tekrarlayın. Kenardan sarkan yufkaları da toparlayın harç tan kaldıysa taşmayacak şekilde onu da boşaltın. Bırakın yufkalar dinlensin, güzelce malzemeyi çeksin. Hatta 1 gece önceden de hazırlayıp üstünü streçle kapata bilirsiniz. Fırına sürmeden önce dilimleyin, sodanın kalanını dökün, yumurtasını sürün, susam ya da çörek otu ile de süsleye bilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


                                                                                                                     EDUBBA













Yorumlar