KOY-UNUT !




      
Bu yemeğin isim anası benim: ’koy unut yemeği’. Güzel değil mi? Tarifi okuyunca cuk oturduğunu göreceksiniz. Evdeyseniz ama uğraşıp, başında beklemek istemediğiniz bir yemek arıyorsanız işte budur. İşte tarif( ölçüler 5 -6 kişilik ):
  • ·         2 tabak derisi alınmış tavuk pirzola (kasap kemiklerini de çıkarırsa iyi olur)
  • ·         Süt
  • ·         2 diş sarımsak
  • ·         Nar ekşisi

Geniş bir teflon tavaya tavukları kemikler üste gelecek şekilde 
yerleştirin. Etlerin üstünü örtecek kadar sütü bocalayın. Minik doğradığınız sarımsakları ve tuzu ilave edin. Yaklaşık 2 yemek kaşığı nar ekşisini de üstüne gezdirin. Kapağını kapatın. Hazırlık aşaması tamam.

Altını önce açın, kaynara çıksın sonra en kısığa getirin ve mutfaktan çıkın. 5-6 saat pişsin. Eğer kemikleri çıkartamamışsanız üzülmeyin süre sonunda tuttuğunuz da elinizde kalacak. Tek sıkıntı kıkırdakları da bulup çıkarın ki etin löpür löpürlüğünü bozmasın. Süre sonunda süt hala bitmemmişse kapağı açıp uçmasına yardım edin.
Elinizde tavuk tadından uzak, hafif karamelize olmuş et parçaları kalacak. Yanına ne isterseniz gider. Benim çocuklar pirinç pilavı ya da püre seviyor. Afiyet olsun.
              

Yorumlar