Bu
yemeğin isim anası benim: ’koy unut yemeği’. Güzel değil mi? Tarifi okuyunca cuk
oturduğunu göreceksiniz. Evdeyseniz ama uğraşıp, başında beklemek istemediğiniz
bir yemek arıyorsanız işte budur. İşte tarif( ölçüler 5 -6 kişilik ):
- · 2 tabak derisi alınmış tavuk pirzola (kasap kemiklerini de çıkarırsa iyi olur)
- · Süt
- · 2 diş sarımsak
- · Nar ekşisi
Geniş bir teflon tavaya tavukları
kemikler üste gelecek şekilde
yerleştirin. Etlerin üstünü örtecek kadar sütü
bocalayın. Minik doğradığınız sarımsakları ve tuzu ilave edin. Yaklaşık 2 yemek
kaşığı nar ekşisini de üstüne gezdirin. Kapağını kapatın. Hazırlık aşaması
tamam.
Altını önce açın, kaynara çıksın
sonra en kısığa getirin ve mutfaktan çıkın. 5-6 saat pişsin. Eğer kemikleri
çıkartamamışsanız üzülmeyin süre sonunda tuttuğunuz da elinizde kalacak. Tek
sıkıntı kıkırdakları da bulup çıkarın ki etin löpür löpürlüğünü bozmasın. Süre
sonunda süt hala bitmemmişse kapağı açıp uçmasına yardım edin.
Elinizde tavuk tadından uzak,
hafif karamelize olmuş et parçaları kalacak. Yanına ne isterseniz gider. Benim
çocuklar pirinç pilavı ya da püre seviyor. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder