
- 4 adet dolmalık kabak
- Dolmalık kıyma 250 gr civarı
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 büyük soğan ufak doğranmış
- Domates salçası 1 yemek kaşığı (suyla yumuşatılmış)
- Karabiber, tuz, reyhan(bolca)
Öncelikle kabaklar
temizlenir, boyuna 2 ye ayrılır. İçleri oyulur.( Ben dondurma kaşığıyla yaptım)
bir kapta iç malzemeler güzelce karıştırılır. Kabakların içine doldurulur. Kısık
ateşte az salçalı suyla pişirilir.(Ben içinden çıkan kabakları tencerenin dibine
yaydım. Suyu da lezzetli oldu)
Servis yaparken sarmısaklı yoğurt ve biberli tereyağlı
sosla ikram edilir. Afiyet olsun.
EDUBBA
Yorumlar
Yorum Gönder