Gene
kolay bir tavuk yemeğiyle karşınızdayım. Benle tarifi paylaşan Feri'ye önce
teşekkür ederim. Tabi ki değiştirip çarpıttım ama enfes oldu. Önce malzemeler
- Tavuk kalça kuşbaşı
- Patates
- Soğan ve sarımsak
- Kaşar peynir
- Süt
- Un
Patatesleri halka doğrayıp tuz,
karabiber, kekikle harmanlayın borcama dizip fırına verin. O pişerken 1 soğan 1
diş sarımsak yağda çevirin ölmeye başlayınca tavuğu ilave edin ( bende
haşlanmış tavuk parçaları vardı onları doğrayıp ekledim) tuz, karabiber, az
domates salçası koyalım. Suyunu salıp çekince pişmeye yakın patateslerin üstüne
dökelim. Küçük bir tencerede 3 yemek kaşığı unu yağla kavurup süt ekleyerek
beşamel sos hazırlayalım.(tuzun yanı sıra karabiber ve muskatla tatlandıra
bilirsiniz) üstüne sosu yayalım. Fırında 20 dakika kadar pişince sos kızarmaya başlıyor.
Hafif kızarınca kaşar rendesini de serpiştirelim(kaşar sadece eriye bilir ya da
kızarana kadar tutarsınız tamamen zevkinize kalmış) afiyet olsun.
EDUPPA
Yorumlar
Yorum Gönder