Lazanyacılar
buraya. Tabi ki lazanyanın da en pratik ve lezzetli tarifini vereceğim size.
Sevdiğim bir arkadaşımın tarifi. Çocukların Katuş ablası. Onlara bir kere yaptı
sonra tarifi benle paylaştı. Bu güzel lezzeti soframıza kazandırdığı için
kocaman öpüyoruz onu. önce malzemeler:
-
Kavrulmuş Kıyma
-
Domates Salçası
-
Kaşar Peynir
- Süt
-
Tereyağ
- Un
-
Defne Yaprağı, tarçın, tuz, toz şeker, muskat
- Tabi
ki lazanya Makarnası (yarısından fazlası kullanılacak)
2 ayrı
tencerede 2 sos yapacağız.
-Kavrulmuş
yemeklik kıymanız buzluğunuzda hazırsa işiniz çok kolay. Yoksa hemen kıyma ve
küçük kesilmiş soğanı güzelce kavurup hazırlayın. Yaklaşık 200-250 gr kıyma bu
iş için yeterli. 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip pişirmeye devam
edin. Bezelye seviyorsanız konserve kutunun hepsini sevmiyorsanız yarısını
karışıma ekleyin. 3 su bardağı su ile pişmeye bırakın. Tarçın yarım çay
kaşığı,2 defneyaprağı, tuz, yarım tatlı kaşığı şekerle pişmeye devam edebilir.
Kısıkta sıcak beklesin.
-Beşamel
sos hazırlayacağız. Bol miktarda olacak. 3 tepeleme un sıvı ve tereyağı
karışımında kavurun. Üstüne bol süt ekleyin. Pütürsüz bir görünüm elde etmek
için blender kullana bilirsiniz. Tuz ve muskat ekleyin(muskat şart değil ama
beşamele, patates püresine çok yakışıyor.). sulu bir çorba kıvamında olacak.
2 sosu da
sulu hazırladık. Çünkü lazanyaya ıslatma işlemi yapmayacağız. Bu soslardaki
suyu çektirerek yumuşatacağız. O yüzden sıcak ve sulu olmaları önemli.
Yaklaşık
200-300 gr kaşarı da kenarda, rendeledik mi her şey hazır demektir.
Borcamın en
altına sadece kıymalı harçtan koyun sonra lazanya plakalarını dizmeye başlayın
her kata soslardan ve bir miktarda kaşardan koyun. En üst kata sadece bol
beşamel ve kaşar konacak ona göre ayarlama yapın. Üste bol beşamel koymazsanız
üstteki lazanyalar kurur ve yana bilir. Ben kaşarı pişmeye yakın üstüne
ekliyorum. Piştiğini ise kenardaki lazanyaların hafifçe kıvrılmasından
anlıyorum. Hadi bakalım şimdiden afiyet olsun.
EDUPPA
Yorumlar
Yorum Gönder