LAZANYACILAR BURAYA


Lazanyacılar buraya. Tabi ki lazanyanın da en pratik ve lezzetli tarifini vereceğim size. Sevdiğim bir arkadaşımın tarifi. Çocukların Katuş ablası. Onlara bir kere yaptı sonra tarifi benle paylaştı. Bu güzel lezzeti soframıza kazandırdığı için kocaman öpüyoruz onu. önce malzemeler:

 - Bezelye
 - Kavrulmuş Kıyma
 - Domates Salçası
 - Kaşar Peynir
 - Süt
 - Tereyağ
 - Un
 - Defne Yaprağı, tarçın, tuz, toz şeker, muskat
 - Tabi ki lazanya Makarnası (yarısından fazlası kullanılacak)

2 ayrı tencerede 2 sos yapacağız.

  -Kavrulmuş yemeklik kıymanız buzluğunuzda hazırsa işiniz çok kolay. Yoksa hemen kıyma ve küçük kesilmiş soğanı güzelce kavurup hazırlayın. Yaklaşık 200-250 gr kıyma bu iş için yeterli. 2 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip pişirmeye devam edin. Bezelye seviyorsanız konserve kutunun hepsini sevmiyorsanız yarısını karışıma ekleyin. 3 su bardağı su ile pişmeye bırakın. Tarçın yarım çay kaşığı,2 defneyaprağı, tuz, yarım tatlı kaşığı şekerle pişmeye devam edebilir. Kısıkta sıcak beklesin.

  -Beşamel sos hazırlayacağız. Bol miktarda olacak. 3 tepeleme un sıvı ve tereyağı karışımında kavurun. Üstüne bol süt ekleyin. Pütürsüz bir görünüm elde etmek için blender kullana bilirsiniz. Tuz ve muskat ekleyin(muskat şart değil ama beşamele, patates püresine çok yakışıyor.). sulu bir çorba kıvamında olacak.
2 sosu da sulu hazırladık. Çünkü lazanyaya ıslatma işlemi yapmayacağız. Bu soslardaki suyu çektirerek yumuşatacağız. O yüzden sıcak ve sulu olmaları önemli.
Yaklaşık 200-300 gr kaşarı da kenarda,  rendeledik mi her şey hazır demektir.
Borcamın en altına sadece kıymalı harçtan koyun sonra lazanya plakalarını dizmeye başlayın her kata soslardan ve bir miktarda kaşardan koyun. En üst kata sadece bol beşamel ve kaşar konacak ona göre ayarlama yapın. Üste bol beşamel koymazsanız üstteki lazanyalar kurur ve yana bilir. Ben kaşarı pişmeye yakın üstüne ekliyorum. Piştiğini ise kenardaki lazanyaların hafifçe kıvrılmasından anlıyorum. Hadi bakalım şimdiden afiyet olsun.


EDUPPA

Yorumlar