ESROŞUN PİLAVI








Esroş teyzemizin lezzetli pilavı var sırada. Her zaman dediğim gibi kolay ve lezzetli bir tarif. Misafirlere yemek pişirtmeyi seviyorum. Değişik tatlar ve tarifler hoşumuza gidiyor. (yoksa tembelliğimden mi sanmıştınız? J) Teyzemizde yazın geldiğinde çok seçici oğlunun sevdiği bir yemek yapmak istedi. Kırmadık. Tencereyi tavayı önüne koyduk. Yetmez dedi malzeme listesini elime tutuşturdu:

2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
Sıvıyağ
2-3 tavukgöğsü (küçük kuşbaşı doğranmış)
Domates salçası
Baharatlar (bol kekik, karabiber, tuz)
1 Adet taze biber(ufak doğranmış)




Şehriyeleri sıvı yağda kavuralım bir tabağa çıkaralım.Biberleri yağda öldürelim kaseye alalım. Tavukları kavuralım, suyunu çekince salçayı ve baharatları ekleyelim.5 su bardağı su ve tabaktaki şehriyeleri de koyup, kaynamasını sağlayalım. Kısık ateşte suyunu çektirelim. İşte hazır.


                                       EDUPPA













Yorumlar