Patlıcana doyamadık. Azra hanım patlıcanlı börek
istedi. Kırmadık yaptık. Bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler:
- 1 paket yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 adet iri domates
- 2 adet biber
- karabiber, tuz
Yapılışı: patlıcanları alacalı soyun. Tavla zarı
büyüklüğünde doğrayın. Bunu yapacak aletiniz ya da vaktiniz yoksa ,4 'e bölüp
ince ince kıyın. Yağ koyduğunuz tavaya önce doğranmış biberleri atın biraz
çevirin, sonra patlıcanları atıp karıştırın. Kısık ateşte, kapağını kapatıp
kendi suyunda pişmesini sağlayın. Bu arada kabuğunu soyduğunuz domatesleri de
küçültelim. Patlıcanların rengi dönüp iyice yumuşadığında içine ekleyelim.
Kapak açık kalsın ki suyu çekilsin. Tuz, karabiberi de koyunca soğumaya
bırakalım. Bir yumurtanın sarısını ayıralım.Geri kalan süt, yağ, yumurtayı
çırpalım. 1 bütün yufkayı tepsiye kenarları taşacak şekilde serelim. Patlıcanlı
içi koyacağımız kat hariç her kata fırçayla harcı yayalım. En üst kata da
yumurtanın sarısına ,az yağ katıp sürelim. Susam ya da çörek otu serpip fırına
verelim. afiyet olsun.
Yerken arasını açıp süzme yoğurt eklemenizi de önere
bilirim. Çok lezzetli oluyor.
EDUPPA
Yorumlar
Yorum Gönder