TEK BAŞINA BİR YEMEK: PATLICANLI BÖREK









Patlıcana doyamadık. Azra hanım patlıcanlı börek istedi. Kırmadık yaptık. Bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler: 
  • 1 paket yufka 
  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet iri domates 
  • 2 adet biber 
  • karabiber, tuz

Yapılışı: patlıcanları alacalı soyun. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bunu yapacak aletiniz ya da vaktiniz yoksa ,4 'e bölüp ince ince kıyın. Yağ koyduğunuz tavaya önce doğranmış biberleri atın biraz çevirin, sonra patlıcanları atıp karıştırın. Kısık ateşte, kapağını kapatıp kendi suyunda pişmesini sağlayın. Bu arada kabuğunu soyduğunuz domatesleri de küçültelim. Patlıcanların rengi dönüp iyice yumuşadığında içine ekleyelim. Kapak açık kalsın ki suyu çekilsin. Tuz, karabiberi de koyunca soğumaya bırakalım. Bir yumurtanın sarısını ayıralım.Geri kalan süt, yağ, yumurtayı çırpalım. 1 bütün yufkayı tepsiye kenarları taşacak şekilde serelim. Patlıcanlı içi koyacağımız kat hariç her kata fırçayla harcı yayalım. En üst kata da yumurtanın sarısına ,az yağ katıp sürelim. Susam ya da çörek otu serpip fırına verelim. afiyet olsun.
Yerken arasını açıp süzme yoğurt eklemenizi de önere bilirim. Çok lezzetli oluyor.



                                                                                                          EDUPPA

Yorumlar